Начало: 12 септември Премиера:  Бог на Уди Алън Премиерата на пиесата

...
Начало: 12 септември Премиера:  Бог на Уди Алън
Премиерата на пиесата
Коментари Харесай

Есенният театрален салон в Сливен идва със силни заглавия

Начало: 12 септември
Премиера:   " Бог " на Уди Алън

Премиерата на пиесата " Бог " на Уди Алън ще даде старта на " Есенен сценичен салон 2019 " в Сливен. Датата е 12 септември, а постановката е дело на режисьора Веселин Петров. 
Жителите и гостите на града ще могат да видят също четири представления от софийския сценичен плакат. На 18 септември отличената с " Икар " 2019 за водеща женска роля Ива Тодорова кани публиката на авторския си театър " Приятно ми е, Ива! ", част от репертоара на Театър 199 " Валентин Стойчев ". В духа на заглавието феновете отъждествяват героинята със самата актриса, чийто неналожителен монолог естествено минава в спонтанен разговор с реагиращите със съпричастие хора в салона. Засегнатите два съществени казуса се отнасят до връзките " ние " и " другите " и до въпросите, вълнуващи трансфериралата 40-те жена.
На 24 септември Театрална работилница " Сфумато " ще се показа с авторския театър на Васил Дуев " Самотни персонажи ". В него той се изявява и като артист дружно с тазгодишната носителка на премията " Икар " за поддържаща женска роля Весела Бабинова, с познатия ни от сериала " Скъпи наследници " Петко Венелинов и други.
С първата пиеса на А. П. Чехов - " Иванов ", гостува на 4 октомври Младежкият спектакъл " Николай Бинев ". Режисьор е Стефан Мавродиев, а основната роля е поверена на Малин Кръстев. Без да звучи, като че ли фамилиарничи със феновете, с които търси душевна непосредственост, той съумява да ги накара да почувстват персонажа му, налегнат от непрекъсната тъга и отмалялост, като сродна душа.
Точката на фестивала ще постави на 8 октомври постановката на Антон Угринов " Богът на касапницата ". Пиесата на Ясмина Реза, отличена с премиите " Лорънс Оливие " и " Тони ", влиза в афиша на Народен спектакъл " Иван Вазов ". На сцената ще забележим Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Александра Василева и Радена Вълканова.
Освен театърът хазаин " Стефан Киров " от извънстоличните театри ще се показа още Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров " - Благоевград. На 2 октомври режисьорът Стайко Мурджев приветства публиката на " Портретът на Дориан Грей " на Оскар Уайлд. По думите му акомодацията, употребена за представлението, което той дефинира като манифестно, е дело на внука на писателя. В облика на Лорд Хенри Уотън се превъплъщава Калин Врачански. 
В рамките на Салона от своя страна Сливенският спектакъл ще гастролира с три постановки от репертоара си. Пред софийска публиката ще бъдат показани спектаклите " Между два стола " и " Особености на съветската обич " (играе се и в Годеч на 16 септември). " Непоправимо " пък гостува в Ямбол, Шумен и Нова Загора надлежно на 25, 26 и 30 септември. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР